Keskellä-kollektiivi

Jyväskyläläinen monitaiteellinen nykytanssikollektiivi.

Kollektiivin nimi Keskellä viittaa tekijöiden kiinnostukseen luoda eri taiteen alojen tekijöitä keräävä taidekeskittymä Keski-Suomeen. Monitaiteinen kollektiivi tuottaa perinteisten näyttämöteosten lisäksi tanssia teatterikontekstin ulkopuolella monipuolisin ulostuloin. Kollektiivin sisällä kokoonpanot vaihtelevat teoksittain ja kollektiivi voi kutsua tanssialan taiteilijoiden lisäksi ammattilaisia muilta aloilta.

Keskellä-kollektiivi on perustettu keväällä 2021. Kollektiivin taiteellisina johtajina toimivat sen perustajat, tanssitaiteilijat Rebecca Laube-Pohto ja Mimmi Salo.

Tuotamme:

  • Lauantai-SET esittävien taiteiden iltoja;
  • nykytanssiteoksia;
  • monitaiteisia esityksiä;
  • yhteistyöteoksia;
  • kursseja ammattilaisille ja harrastajille;
  • tapahtumia lapsille ja koko perheille;
  • Lasten-SET – lava lapsille;
  • Pomp pulina -pallodisko.
Kuva Keskellä-kollektiivi taiteilija Rebecca Laube-Pohdosta, otettu valokuvaaja Jani Salosen toimesta. Rebecca esiintyy taidokkaasti lavastetussa ympäristössä, kuvastaen hänen syvää sitoutumistaan nykytanssiin ja monitaiteellisuuteen.

Rebecca Laube-Pohto on tanssitaiteilija, koreografi ja tanssipedagogi sekä Keskellä-kollektiivin toinen perustaja ja taiteellinen johtaja.

Hän on valmistunut 2015 (Tanssinopettaja AMK, Bachelor of Culture and Arts) opiskellen Suomen lisäksi Portugalissa ja Norjassa. Lisäksi hän opiskelee parhaillaan Taiteen asiantuntija -maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.

Laube-Pohto toimii tanssikentän moninaisissa työtehtävissä laajasti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti erilaisissa työryhmissä sekä tanssin ammattilaisten ja ammattiin opiskelevien opettajana. Hän on esiintynyt ja/tai hänen koreografioitaan on esitetty  Pohjoismaiden lisäksi mm. Belgiassa, Japanissa, Intiassa ja Virossa.

Mimmi Salo on Keski-Suomesta käsin toimiva, kansainvälisesti kouluttautunut tanssitaiteilija ja tanssinopettaja sekä Keskellä-kollektiivin toinen perustaja ja taiteellinen johtaja.

Hän on opiskellut ja työskennellyt Saksassa, Tanskassa ja Intiassa. Hän on suorittanut nykytanssin ammattilaisille suunnattuja pidempiä opintokokonaisuuksia Kööpenhaminassa ja Outokummussa.

Salo on perehtynyt vuosia eri somaattisiin tekniikoihin ja on kouluttautunut fysioterapeutiksi ja  somaattiseksi liiketerapeutiksi Saksassa. Tämä näkyy hänen vahvasti kehollisissa työtavoissaan ja intohimossaan yhdistää teoreettista anatomiaa fyysisiin tekniikoihin. 

TEKIJÄT

Mirva Mäkinen

Tapani Rinne

Rebecca Laube-Pohto

Mimmi Salo

Pinja Grönberg

Jari Vähkyrä

Perttu Puranen

Elli Kervinen

Mirva Mäkinen

Tapani Rinne

Rebecca Laube-Pohto

Mimmi Salo

Pinja Grönberg

Rebecca Laube-Pohto

Mimmi Salo

Jari Vähkyrä

Perttu Puranen

Elli Kervinen