Horizontal falling -kontakti-improvisaatiokurssi, opettajana Mirva Mäkinen ja säestäjänä Tapani Rinne

 

Keskellä-kollektiivi järjestää marraskuussa 2023 Mirva Mäkisen kontakti-improvisaatiokurssin, jossa säestää muusikko Tapani Rinne.

Ilmoittaudu tästä

Kontakti-improvisaatio on tanssin muoto, jossa kaksi tai useampi ihminen liikkuu fyysisessä kontaktissa toiseen. Kontakti-improvisaatiossa liikutaan yhdessä jakaen painoa toisen tanssijan kanssa. 

Kontakti-improvisaatio perustuu kahden kosketuksessa olevan, liikkuvan kehon väliseen kommunikaatioon ja niiden yhdistettyyn suhteeseen ja liikettä ohjaaviin fyysisiin lakeihin: painovoimaan, momentumiin, inertiaan ja kitkaan. Tunteakseen nämä, keho oppii vapauttamaan ylimääräisen lihasjännityksen ja luopumaan tietynlaisesta tahdonalaisuudesta kokeakseen liikkeen luonnollisen virtauksen. 

Tämä työpaja sisältää rullausta, kaatumista, ylösalaisin olemista, fyysisen kosketuspisteen seuraamista, kumppanin tukemista ja painon antamisen lainalaisuuksia. Pyrimme kohti liikkeessä tapahtuvaa toisen tanssijan tukemista ja pehmeää lentotekniikkaa. Tätä voitaisiin kutsua myös horisontaaliseksi kaatumiseksi.

Kurssi on suunnattu kaikille kontakti-improvisaatiosta kiinnostuneille eikä vaadi aiempaa kokemusta!

Opettajaesittely Mirva Mäkinen:

“Olen tanssissa kiinnostunut virtaavasta liikkeestä ja flow-kokemuksista. Rakastan tutkia liikettä; liikkeen rytmiä ja liikkeen erilaisia tapoja ilmetä kehossa. Tanssimisen tunne syntyy minulle siitä tunteesta, kun pystyn vaihtelemaan rentouden ja jännityksen luomaa intensiteettiä. Kutsun tuota kehon tavaksi hengittää liikettä.”

Mirva Mäkinen väitteli tanssitaiteen tohtoriksi 2018 kontakti-improvisaatiosta. Vuodesta 2000 alkaen hän on toiminut Kallion lukion tanssin lehtorina. Hän on opettanut tanssia kansainvälisesti noin 40 eri maassa. Mäkinen on myös työskennellyt tanssijana useiden tanssiryhmien ja koreografien teoksissa. 

www.mirvamakinen.com

Säestäjä Tapani Rinne

Tapani Rinne on muusikko, säveltäjä, äänisuunnittelija ja tuottaja, joka on tullut tunnetuksi kokeellisesta ja innovatiivisesta tyylistään saksofonin ja klarinetin soitossa. Rinne toimii johtajana RinneRadio-yhtyeessä, joka on kansainvälisesti tunnettu aikaansa edellä olevasta elektronisesta jazzista. Hän on lisäksi osa palkittua Wimme & Rinne -maailmanmusiikkiduoa.

Rinne on tehnyt musiikkia mm. tv-sarjoihin, elokuviin, dokumentteihin ja tanssielokuviin sekä työskennellyt useiden eri tanssijoiden ja tanssiteosten parissa.  Rinne on saanut tunnustusta työstään mm. Teosto-palkinnon, Georgie Award (”The Jazz Musician of the Year”) -palkinnon ja Jazz-Emman. 

www.tapanirinne.com

Lisätiedot:

Milloin: la-su 25.-26.11.2023

la klo 10-12

su klo 10-12

Missä: Gradia B, Viitaniementie 1 B, 40700 Jyväskylä

Hinta:

70e – Aikaisen varaajan kurssihinta, kun ilmoittautuminen tehty sunnuntaihin 29.10. mennessä

90e – Normaalihinta 30.10. lähtien

Osallistujille lähetetään lasku sähköpostiin ilmoittautumisen jälkeen ennen kurssin alkua.

Järjestäjä: Keskellä-kollektiivi

Yhteistyössä: Keski-Suomen Tanssin Keskus

Lisätiedot: www.keskella.fi / keskellakollektiivi(a)gmail.com

Varausehdot: Vasta kurssimaksulaskun maksaminen varmistaa paikan kurssilla. Jos et voikaan osallistua kurssille, ilmoita perumisesi välittömästi sähköpostilla. Tulematta jättäminen ei ole peruutus.

Työpajan voi peruuttaa maksutta 29.10.2023 mennessä. Sairastapauksissa saat työpajamaksusi täysimääräisenä takaisin lähettämällä meille sairastodistuksesi keskellakollektiivi(a)gmail.com. Muista ilmoittaa tilitietosi palautusta varten.

Keskellä-kollektiivilla on oikeus peruuttaa kurssi, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. Mikäli olet jo maksanut työpajan, saat tällaisessa tapauksessa työpajamaksusi täysimääräisenä takaisin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.