Kontakti-improvisaation jäljet -kurssi 4.-5.7.2024

Keskellä-kollektiivi järjestää Mirva Mäkisen opettaman Kontakti-improvisaation jäljet -kurssin osana Jyväskylän Kesä -festivaalia 4.-5.7.2024. Kurssilla on mukana säestämässä muusikko Tapani Rinne. 

Kontakti-improvisaatio perustuu kahden tai useamman fyysisessä kosketuksessa olevan liikkuvan kehon väliseen kommunikaatioon ja liikkumista ohjaaviin fyysisiin lainalaisuuksiin. Kontakti-improvisaatioon kuuluu usein rullaamista, fyysisen kosketuspisteen seuraamista, kumppanin tukemista ja painon antamista toiselle tanssijalle. Pyrimme sekä liikkeen aikana tapahtuvaan toisen tanssijan fyysiseen tukemiseen että lempeään lentotekniikkaan. Tämä työpaja on liikkeen kinesteettistä oppimista ilman muotoa tai muodon kopioimista.

Kurssin aikana työskentelemme improvisaatiorakenteiden parissa, joissa muusikko ja tanssijat vaikuttavat toistensa tekemiseen.

Kurssi on suunnattu kaikille kontakti-improvisaatiosta kiinnostuneille eikä vaadi aiempaa kokemusta. Vaihtelemme kurssin aikana työskentelypareja.

Ilmoittaudu TÄSTÄ

Lisätiedot:


Milloin: to-pe 4.-5.7.2024
to 4.7. klo 10-12
pe 5.7. klo 10-12
Missä: Ryhtilä, Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä

Hinta:
70e – Aikaisen varaajan kurssihinta, kun kurssi on maksettu tiistaihin 4.6. mennessä
90e – Normaalihinta 5.6. lähtien

Maksutiedot:

Saaja: Raakamateriaali ry
Tilinumero: FI55 5723 8120 2764 21
Summa: 90/70 EURViitenumero: 3620

Järjestäjä: Keskellä-kollektiivi & Jyväskylän Kesä -festivaali

Ilmoittaudu TÄSTÄ

Mirva Mäkinen toimii laaja-alaisesti niin koreografina, opettajana kuin tanssijana. Mäkinen väitteli Taideyliopistossa kontakti-improvisaation somaestetiikasta vuonna 2018. Mäkisellä on tanssin lehtoraatti Kallion lukiolla ja hän on opettanut tanssia noin 40 eri maassa, mm. Cullberg Balletilla Ruotsissa.

Tapani Rinne on muusikko, säveltäjä, äänisuunnittelija ja tuottaja, joka on tullut tunnetuksi kokeellisesta ja innovatiivisesta tyylistään saksofonin ja klarinetin soitossa. Rinne toimii johtajana RinneRadio-yhtyeessä, joka on kansainvälisesti tunnettu aikaansa edellä olevasta elektronisesta jazzista.

Kuvat: Jani Salonen